Hva ville du sagt om det var bestevennen din som drev med denne "tragiske kuttingen"?

Som dere ser, skriver jeg ikke så ofte på denne bloggen, men noen ganger er det tanker jeg bare trenger å skrive ned, så da gjør jeg det, uten å bry meg om hva folk har å si om det. :-).

Noe som har provesert meg noe til de grader veldig lenge, er hvor mye folk klarer å legge ut om å prate om ting de faktisk ikke har noe peiling på. Folk snakker i vei om narkomane, folk med depresjon, med selvmordstanker, spiseforrstyrrelser, selvskadingsproblemer, generelt psykiske lidelser. Jeg kan ærlig innrømme at jeg blir rett og slett kvalm av å høre på hvor mye dritt folk har å si om disse temaene. Jeg blir oppriktig talt jævlig irritert, jeg blir forbanna. Jeg kan lett få huden full av kjeft om jeg åpner munnen min og sier noe om biler, politikk eller fotball, for dette har jeg ikke peiling på så da kan jeg vel like greit bare holde kjeft? Eller hva? Vel hvorfor er det da slik at hvem som helst kan sitte å snakke dritt om feks selvskading, og at jeg (og mange andre) ikke skal føle at det er greit at jeg snakker imot? 

Jeg kommer ikke til å snakke ut om nøyaktig hvilken kjennskap eller i hvilken grad jeg kjenner til psykiske lidelser eller lignende. Jeg vil bare få ut hvor sykt provosert jeg blir av å høre folk sitte å prate dritt om feks selvskading og depresjon. "Buhu, jeg er så lei meg så jeg kutter meg selv for å slippe ut smerten", "jeg mister respekten til folk som kutter seg selv og har absolutt null sympati for dem", er bare eksempler på utsagn jeg har hørt fra folks tanker rundt selvskading. Og det gjør meg bare så utrolig forbanna at dere aner ikke. Jeg vet ikke hvor jeg skal starte engang. Selvom du føler du har et lite innblikk i hvorfor en person velger å bruke selvskading som et "middel" mot smertene, vil ikke det si at du sitter i personens situasjon, at du vet hvordan det er, hvordan det føles eller hvordan hun/han tenker. Ok så ville du kanskje ikke kuttet deg om du mistet en forelder, eller om du ble mobbet på barneskolen, men har du noen gang tenkt over at tingene som sårer deg og får deg til å føle deg helt forferdelig kanskje ikke ville påvirket noen som helst andre på samme måten? Jeg har hørt så mange snakke dritt om ja for eksempel selvskading som tydeligvis ble det jeg valgte å skrive mest om her, det har liksom bare vært et hvilket som helst samtaleemne, å sitte å si at "selvskadere er patetiske, tragiske" osv. Neimen så flott for deg å sitte å snakke om dette da, å sitte å legge ut alle mulige stygge kommentarer rundt selvskading. Men kan jeg spørre deg om noe? Ville du sittet å sagt det samme, ville du hatt så lite sympati og respekt for denne "menneskegruppen(som du har valgt å kalle det)" om du var klar over at bestevennen din drev med selvskading? Hadde du ledd om du noen gang så hennes/hans kutt? Er du klar over at du faktisk kanskje sitter å slenger huden til en av dine bestevenner full av dritt om et problem hun/han selv sliter med?

Jeg har selv sittet i et rom, med mennesker, som jeg har kalt gode venner, hvor flertallet har pratet dritt rundt selvskading og sagt at de har null respekt for dette, hvor en i rommet har slitet med dette selv. Jeg hadde så lyst å klappe til personene som la ut så mye stygge ord om tema. Jeg ønsket å kjefte dem ned, å kalle dem for noen inkompetente drittsekker, for ja det var slik jeg så på dem der og da, og jeg angrer så mye for at jeg ikke hadde guts til å gjøre det. Jeg angrer så sinnsykt mye for at jeg ikke sto opp for det jeg mente, og for at jeg ikke forsvarte den som trengte det mest.

Jeg vet egentlig ikke helt hvor jeg vil med å skrive dette. Jeg måtte bare få skrevet det ned, for jeg er så sykt lei, så utrolig frustrert. Forhåpentligvis klarer noen av disse menneskene som har valgt å snakke så fælt om ting som dette å åpne øynene sine, å tenke litt lenger enn nesetippen sin, og kanskje eie litt mer respekt for mennesker, at de får litt mer forståelse på at du vet faktisk ikke nøyaktig hvordan de selv ville gjort ting om du havnet i vedkommendes situasjon. ALLE har sine problemer, noen verre enn andre, men det er fortsatt problemer, og ALLE reagerer og handler på hver sin måte. 

Takk for meg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits