USYNLIG MOBBING

En ting jeg tenker mye på, er at mange tror, at om en person (for eksempel) kutter seg, har en tykk sort eyeliner strek rundt hvert øye og sorte klær, forteller at h*n spiser dårlig eller kaster opp mye, tror folk at de har det dårlig hele tiden. Dette var bare noen eksempler, men dette irriterer meg engentlig ganske mye. For jeg har opplevd det mye selv. Selv om jeg forteller deg, at jeg har en dårlig dag, faktisk har en skikkelig fæl, elt jævlig dag og senere er glad og smiler, betyr ikke det at jeg lyver. Alle har dårlige dager. Mange har også lengre perioder hvor de rett og slett ikke har det bra med seg selv. Så når de faktisk smiler, og du ser de har det bra, hvorfor skal du dytte dem ned igjen ved og mene og si at de er for eksempel fake? Fordi de hadde det så ille for noen uker siden, og ikke spiste på mange dager, men du ser de spise vanlig igjen, det vil ikke si at de er falske. Det forteller bare at humøret og følelsene går opp og ned.

Tumblr_mbbrassk141rxgx3eo1_400_large

At noen sitter å gråter i gangen en dag, og smiler og ler den neste, vil ikke si at du får lov til å si at h*n er fake. Tenk deg om før du snakker, eller skriver i noen tilfeller. Alt er ikke som du tror, alt har mer enn en side, alle kan ta feil. Lær deg å forstå en person før du dømmer den. Selvom du tror du vet om den, og mener den er fake for det, vil langt ifra si at det du vet er alt, eller i det hele tatt sant. Man bør virkelig ikke dømme over et førsteinntrykk. 

Alle har da dager de føler seg dårligere enn andre? Det fæle er at folk skal bli stemplet som, ja for eksempel falsk, om de har det verre enn andre en dag, og bedre en annen. Dette er noe jeg syns vi alle bør tenke på, det er faktisk alt for lite oppmerksomhet rundt det. Og det er altfor mange som sliter med akkurat dette. Usynlig mobbing.

Hva mener du om dette?

6 kommentarer

Sissel

04.10.2012 kl.10:56

Jeg hater alt som har med mobbing å gjøre, har skrevet et eget innlegg om det på bloggen min! :)
helt enig! syntes det er typisk folk å lage drama ut av ingenting. har skjedd med meg engang før..

Benedikte

04.10.2012 kl.11:38

Enig! Alle har oppturer og nedturer, respekter det!

charlotte ludvigsen

04.10.2012 kl.13:12

så utrolig bra srekvet! er kjempe enig med deg!

SANDRA

04.10.2012 kl.23:02

Utroolig bra skrevet Kaja!! Jeg er heelt enig!

Alle kan ha dager der de rett og slett føler seg helt forferdelig, mens de ellers kan smile, le og ha det kjempekjekt. Dette gjelder også andre veien. Personer som ellers ofte har det veldig vondt har også lov til å smile. Det at en person som har det vondt, smiler/ler betyr absolutt ikke at personen er "falsk". Det viser heller hvor utrolig sterk denne personen er, som til tross for smerten, klarer å smile og le.....

Kaja Iversen

04.10.2012 kl.23:09

SANDRA: Ahh, så herlig å se at noen er enige!! Tusen takk, Sandra !!! :D

Skriv en ny kommentar

hits