Førsteinntrykk

En ting som gjør meg veldig sliten, er når folk dømmer etter et førsteinntrykk. Etter utseende, stemmen, klesstil, osv. Om du ser en jente med sort hår og fargerike striper, og mørk sminke, er hun "emo" på sekundet. Eller en gutt med urenheter i huden, da er han ekkel. Hvis noen har slitte el skinte klær, er de fattige. Dette er bare noen få, enkle eksempler. Vi dømmer folk hver eneste dag, uten å tenke over det. Jeg skal jo ikke si at jeg aldri tenker ting om andre, før jeg blir kjent med dem, for det er en ting absolutt alle gjør. Men jeg syns virkelig ikke man skal sette ut rykter, sende blikk and so on, uten og vite hvem de er. (Selvfølgelig bør man ikke gjøre dette i det hele tatt, men dere forstår hva jeg mener.) Med førsteinntrykk mener jeg ikke bare den første gangen du hilser på en person, men om du ser en på gata, bussen eller et annet sted, og tenker tanker om den. 


BILDE FRA WEHEARTIT.COM 
At en jente ser ut som dette, betyr ikke alltid at hun er emo. Tenk på ordet emo. Det er en forkortelse for ordet emotional ( emosjonell på norsk ). "Se, jeg har en lilla stor sløyfe i håret og en sort tykk eyeliner linje rundt hvert øye, jeg er såå følsom."

Man burde bli kjent med en person, før du velger hva du skal tro og mene om den. Vi mennesker kan være så utrolig naive til tider. Klart man kan syntes en person er frekk, eller at du ikke liker måten de kler seg på, men for guds skyld hold det problemet for deg selv. Dette skriver jeg til alle, også til meg selv. Det blir snakket om over og over igjen, at du ikke skal dømme noen fra første blikk, men vi må bare huske det. Vi må forstå at det første du ser, er ikke alltid sannheten.

Jeg har lenge tenkt på å skrive innlegg som dette, men har ikke visst hvordan jeg skulle starte. Nå bare skrev jeg akkurat hva jeg tenkte om "førsteinntrykk". Håper dere tenker litt på dette!
Burde jeg fortsette med slike innlegg?  
Hva er dine tanker rundt dette tema? 

3 kommentarer

ELISE - foto, video & hverdag

18.06.2012 kl.22:50

Jeg er helt enig med deg, synes man dømmer folk alt for lett etter hvordan de ser ut eller hva de gjør. F.eks hvis en person liker å lese bøker så er han/hun med en gang en nerd. Synes det er så utrolig irriterende. Kjempebra skrevet btw! JA, fortsett med slike innlegg! :D

Hva heter du?

18.06.2012 kl.22:50

Hei Kaia. Jeg synes det er modent av deg å ta oppgjør med egne fordommer. Mye triveligere hvis vi kan godta og respektere hverandre, uansett hvordan man ser ut eller mener (så lenge det ikke går utover andre). Så jeg synes du skal fortsette å dele slike tanker. Hilsen meg.

Maren Raknerud

18.06.2012 kl.22:53

HELT ENIG!!!

Herregud, jeg hater når folk (jeg også) gjør det...

Flinka som skriver om det da <3

Skriv en ny kommentar

hits